Skontaktuj się z nami 52 384 58 45

℘ Nasze wyroby ℘

Tradycyjna receptura

Oferujemy zdrową żywność: szeroką gamę wyrobów podrobowych oraz wędlin produkowanych według tradycyjnych receptur, które są naturalne, smaczne – bez chemicznych konserwantów i dodatków.

Polski surowiec

Do produkcji wszystkich swoich wyrobów wykorzystujmy polski surowiec, wysokiej jakości i świeżo mielone przyprawy.

Oferta współpracy

Ofertę swoją kierujemy do hurtowni, sieci handlowych, sklepów, klientów detalicznych, firm cateringowych, restauracji, szkół i przedszkoli.

Niepowtarzalny smak

Nasze szynki posiadają niepowtarzalny smak dzięki metodzie wędzenia drewnem olchowym.

Nowoczesny zakład

Nasze wyroby produkujemy w nowoczesnym zakładzie, który posiada wdrożony międzynarodowy system kontroli jakości HACCAP i jest przystosowany do surowych wymagań i standardów Unii Europejskiej. Spełniamy wszystkie wymagania sanitarne oraz weterynaryjne.

Zawsze na czas

Posiadamy własne samochody dostawcze, dzieki czemu zamówione podroby i wędliny dostarczamy w bardzo dobrych warunkach chłodniczych i na czas.

Zapraszamy do zapoznania się z nasza ofertą, do zakupu i do degustacji naszych wyrobów.

Jako prekursorzy wprowadzamy na rynek wyroby z mięsa wieprzowego rasy puławskiej z hodowli stosujących karmienie paszami bez dodatków modyfikowanych genetycznie.

Taką hodowlą zajmuje się gospodarstwo Pana Slawomira Homeji.

Prostymi słowy Pan Sławek karmi swoje świnie jak dawniej.

Te szlachetne wyroby wyrabiane są z mięsa wieprzowego wysokiej jakości pochodzących ze sprawdzonych hodowli w rejonie Puław. M.in. z hodowli Pana Sławomira Homeji, który hoduje świnie rodzimej rasy puławskiej i co niezwykłe w dzisiejszych czasach - karmi je paszami bez GMO, czyli bez dodatków genetycznie przetworzonych, prostymi słowy – jak dawniej.

Więcej na ten temat możecie poczytać w artykule:
http://www.palukitv.pl/teksty/rolnictwo/27971-pionier-w-hodowli-rasy-pulawskiej.html

Wędliny z Puławiaka nie są w ciągłej sprzedaży, ponieważ produkujemy je na bieżąco, w zależności od dostarczonego surowca.

Wędliny robimy zgodnie z tradycyjnymi recepturami, z użyciem naturalnych przypraw i bez zbędnej chemii.

Daje to gwarancję wyjątkowego smaku, niezwykłego aromatu, świeżości i w rezultacie najwyższej jakości naszych wędlin.

Jałowcowa z Puławiaka

Do wyprodukowania 100 g wyrobu używamy 130 g mięsa wieprzowego rasy puławskiej w przewadze kl.I
Kiełbasa wędzona jest dymem olchowym z dodatkiem owoców jałowca, co nadaje charakterystyczny dla tej wędliny smak i aromat.

Pieprzowa z Puławiaka

Mięsność 110 g na 100 g wyrobu.
Surowcem jest głównie łopatka z Puławiaka.
Jest to nic innego jak odmiana kiełbasy polskiej ze wszystkimi jej cechami podkreślonej pieprzowym smakiem oraz wiśniowym kolorem.
Idealna na grilla.

Kindziuk z Puławiaka

Karkówka z Puławiaka

Karkówka Suszona
do wyrobu 100 g produktu używamy 144 g mięsa z puławiaka. Wyrób naturalny, suszony kilka tygodni i lekko podwędzany dymem olchowym.

Schab z Puławiaka

Schab Suszony wyrabiamy ze 180 g mięsa rasy puławskiej.
Wyrób tradycyjny, suszony "w pończosze", czyli tak jak kiedyś suszono szlachetne wędliny.